Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart vad som orsakade dödsolyckan

/
  • En man avled efter en mc-olycka på Kungsbäcksvägen i går morse. Blommor och ljus från familjen har ställts ut på olycksplatsen.

En man avled efter en motorcykelolycka på Kungsbäcksvägen i Gävle i går morse. Enligt vittnesuppgifter körde föraren om en bil precis innan olyckan.

Annons

Mannen, en Gävlebo i åldern 35-40 år, omkom kort efter att han kastats av sin motorcykel. Han körde västerut på Kungsbäcksvägen i Villastaden. I kurvan vid Strömvallen blev en personbil omkörd av motorcykeln, enligt närpolischef Glenn Hillman.
– Efter omkörningen hände något och han for av cykeln. Det verkar som att han kört in i trottoarkanten. Jag vet inte men det kan ha haft en viss inverkan att det började regna rätt rejält vid den där tiden, säger han.
Polis och ambulans larmades till platsen 07.20 och den allvarligt skadade mannen fördes till sjukhuset. 07.41 avled han på sjukhuset.
Polisen misstänker inga brott i samband med olyckan. Själva dödsorsaken kommer att fastställas genom en obduktion. Polisen omhändertog motorcykeln som också ska undersökas.
– Det finns vittnen till olyckan som vi kommer att höra så småningom, säger Glenn Hillman.

Mer läsning

Annons