Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olympiad i gassande sol

/
  • Gemenskapen är på många håll och kanter väldigt tydlig under helgens olympiad. Här är det Andersbergs Tellus klass 3–4 med tvillingarna Casper och Linus Lindberg i mitten.
  • Gemenskapen är på många håll och kanter väldigt tydlig under helgens olympiad. Här är det Andersbergs Tellus klass 3–4 med tvillingarna Casper och Linus Lindberg i mitten.
  • Det var viktigt att vila mellan grenarna i det varma vädret. Milthon Wesström, Texas Åblom och Isak Aptroot Frödin tar det lugnt i skuggan.
  • Jenny Hallström kämpade på trots att hon gick runt på kryckor.

Årets upplaga av GD/GIF lockade – som så många gånger förr – en hel del glada ungdomar.
Olympiaden som firade 30–årsjubileum i år bjöd på en gassande sol och härlig gemenskap.
– Det är viktigt att barnen blir sedda, menar grundaren av GD/GIF, Erik Proos.

Annons

Dagen inleddes med den traditionella inmarschen runt den 400 meter långa löparbanan. Skyltarnas tema var i år det aktuella ämnet "Miljö: Klimat och luftföroreningar". Det bjöds på en hel del fyndiga skyltar med passande klädsel. Lillhagens 4 vann skylttävlingen i sin årskull mycket beroende av den utklädda isbjörnen man hade i täten med texten "Hjälp! Mitt hem smälter". Tjejerna Alma Ljung, Moa Olsson och Emma Vestlund från den vinnande klassen hade bråttom iväg till tävlingarna.

– Det var kul att vinna, hann de slänga ur sig innan de skyndade bort till tävlandet.

Liksom fjolårets olympiad var solen stekhet och mycket vatten var viktigt mellan grenarna. Erik Hägneby och Filip Eggers från Hagaströms klass 5 tog det lugnt bredvid längdhoppet. De tyckte inte värmen var något större problem – snarare tvärtom.

– Det är skönare att tävla när det är varmt ute, konstaterar Erik.

En viktig del i GD/GIF är gemenskapen och att alla ska kunna vara med utefter sin egen nivå. Det är inte resultatet som är det viktiga i själva tävlandet.

– Jag blir mer imponerad av barn som stöttar varandra än enastående resultat från en person, säger Erik Proos.

Jenny Hallström, Fridhem Havets sjätteklassare, kämpade på rejält trots att hon gick på kryckor. Längdhoppet gjorde hon hoppandes på ett ben.

– Jag kommer att vara med på helgens alla grenar, säger hon och blickar fram emot längdhoppet som börjar snart.

Hon hoppar några gånger fram till den vita plankan och skjuter ifrån med det ena benet. Hoppet är inte – resultatmässigt – i samma nivå som hennes klasskompisars.

Men det är inte resultatet som är det viktiga – det är deltagandet...

 

 

 

 

Mer läsning

Annons