Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omkring 30 anställda på Pålgårds drabbas?

/
  • FÖRSÖKER SE POSITIVT. Lena Bäck drog igång serveringen i Kopparmässen intill sågverket för bara ett par veckor sedan. ”Jag kan inte vara allt för nedslagen. Vi hoppas att det kommer nya industrier och nya gäster”, säger hon.
  • PÅVERKAS. Anders Herbertson är samordnare för Euromaint Industrys verksamhet intill sågverket. Företaget sköter underhåll åt andra industrier – däribland sågen. ”Det är klart att vi påverkas”, säger han.

Stängningen av sågverket slår hårt mot andra företag i Norrsundet. Pålgårds med 30 anställda sköter maskinparken åt sågen.

– Det lutar åt att våra anställda blir arbetslösa, säger Bengt Thuné, platschef i Norrsundet.

Annons

Samtidigt som personalen informerades fick även Pålgårds veta att Stora Enso stänger Kopparfors sågverk.

Något som sannolikt innebär dödsstöten för deras verksamhet i Norrsundet – då de sköter maskinparken vid sågen.

Inga glada miner

– Jag kan inte säga så mycket just nu. Vi ska ha ett möte med sågverket först i morgon (läs i dag, reds.anm), berättar Bengt Thuné.

Enligt Bengt Thuné var beskedet oväntat även om han visste att det gick dåligt för sågen.

– Det var inga glada miner bland personalen, berättar han.

Hoppas på nya industrier

Euromaint Industry, med 35 anställda i Norrsundet, ligger även de intill sågverket. De sköter underhåll åt andra industrier – och har sågen som stor kund.

– Det är klart att vi påverkas av nedläggningen. Men hur måste vi titta närmare på, säger Anders Herbertson, samordnare vid Euromaint.

Lena Bäck öppnade lunchservering i den gamla kopparmässen för bara ett par veckor sedan. Flera av hennes gäster är personal från sågverket.

– Det är väldigt tråkigt att de lägger ned, men jag kan inte vara allt för nedslagen. Vi hoppas att det kommer nya industrier och nya gäster, säger hon.

Mer läsning

Annons