Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onoff begär konkurs

/
  • Ger upp. Konkurrensen blev för hård för Onoff som nu ansökt om konkurs. Vad som händer med butiken i Valbo är ännu oklart.Foto: Katarina Strömgren

I går ansökte elektronikjätten Onoff om konkurs.

För de anställda i butiken i Valbo kom beskedet som en överraskning.

– Det känns fruktansvärt tråkigt. Jättetragiskt, säger Hans Jonsson, butikschef.

Annons

De anställda i Valbobutiken hade inte fått någon som helst förvarning om att de riskerar att förlora sina jobb – inte ens butikschefen hade en aning om att Onoffs styrelse skulle lämna in en konkursansökan i går.

Vad det kommer att innebära för dem är ännu inte helt klart. Onoffs styrelseordförande Sten Schröder säger till TT att han hoppas att vissa butiker kan tas över av några av de intressenter som bolaget förhandlat med under våren.

Ingen vet något

Kanske kan Valbobutiken bli en av de lyckligt lottade.

– Det hoppas vi verkligen. Men den diskussionen finns ju inte eftersom allting kom upp i dag, det är ju ingen som vet någonting, säger butikschefen Hans Jonsson.

I övrigt får han inte uttala sig utan hänvisar till konkursförvaltaren. Arbetarbladet sökte i går upprepade gånger både Sten Schröder och konkursförvaltaren – som båda står som kontaktpersoner för frågor om konkursen – utan resultat.

För TT uppger Schröder dock den extrema konkurrenssituationen mellan Media Markt och Elgiganten som orsak till konkursansökan.

Inte orkat med

– Det har blivit ett priskrig med enorm prispress, lövtunna marginaler och pressad lönsamhet i hela branschen. I den situationen har vi inte orkat med, säger Sten Schröder.

Situationen är tuff även i Valbo köpcentrum. Arbetarbladet har tidigare i år berättat om att starten för Media Markt gått trögare än väntat, med bantad arbetstid för de anställda och minskade öppettider som följd.

Fler som har det jobbigt

Elgigantens butikschef svarar dock inte på hur han ser på konkurrenssituationen, utan säger att alla uttalanden sker från huvudkontoret.

Men Hans Jonsson tror att det är flera av hemelektronikkedjorna i Valbo som har det jobbigt.

– Sedan får man hoppas att det inte går så här illa för alla.

Mer läsning

Annons