Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operationsalar går före lekplats

Annons

Sponsring är kanske den största chansen för barnkliniken på Gävle sjukhus att tillförsäkra sig en hett efterlängtad lekplats utomhus. I landstingets hårt prövad ekonomi finns det risk att andra investeringar går före.

– Det ställs mot andra investeringar, som att bygga om operationssalar, säger Kjell Norman, chef för division barn- och kvinnosjukvård, psykiatri och habilitering.

I torsdagens Arbetarbladet berättade vi att personal vid barnkliniken önskar sig en utomhusmiljö för barn att leka i. Lekplatsen skulle inte bara finnas till för de barn som är inlagda på sjukhuset utan även för barn som besöker sjuka föräldrar eller anhöriga på sjukhuset.

– Vi har försökt lösa det med sponsorer men hittills har ingen nappat, säger Urban Eriksson, verksamhetschef för barn- och ungdomssjukvården, som har framfört önskemålet om en lekplats ute till närmaste divisionschef.

Kjell Norman är positiv till idén, men konstaterar att en sådan investering måste ställas mot andra behov, till exempel att bygga om sjukhusets operationssalar.

– Det beror naturligtvis lite på vad det kostar, för det är betydligt lättare ok om det inte kostar alltför mycket. Jag har ingen aning om det kostar 50 000 kronor eller 2 miljoner, säger Kjell Norman.

Mer läsning

Annons