Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppet hus informerar om finskspråkig service

På torsdag är det öppet hus i receptionen i Gävle stadshus. Anledningen är att kommunen vill uppmärksamma och informera om sin finskspråkiga kundtjänst.

Annons

Mellan klockan tre och fem på torsdag eftermiddag blir det levande finsk musik, kaffe och tårta i stadshusets reception. Syftet är att uppmärksamma att kommunen hör till finskt förvaltningsområde.

– Det innebär att kommuninvånarna har rätt att använda finska i sina kontakter med oss, säger Eeva Östberg, samordnare för nationella minoriteter på Gävle kommun.

Projektet har pågått sedan 2012 och tillkom efter ett politiskt beslut. Meningen är att projektet ska fortsätta och enligt Eeva Östberg finns det en efterfrågan, även om den inte är jättestor i nuläget.

– Det är i alla fall någon varje vecka som ringer och vill ha information på finska. Och så ser vi att trafiken på kommunens finska version av hemsidan ökar, säger hon.

Under torsdagens öppet hus vill kommunen även få in feedback från allmänheten på hur arbetssättet kan utvecklas.

– Det har varit ganska svårt att nå ut och det är fortfarande relativt nytt. Detta är ett sätt att nå ut, säger Eeva Östberg.

Mer läsning

Annons