Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen vill ge pengar till socialtjänsten

Oppositionens budget liknar i stora drag kommunledningens. Man vill dock ge mer pengar till socialtjänsten och förskolan. Pengarna ska tas från utvecklingsprojekten som bantas med

23 miljoner.

Annons

Partierna i den borgerliga alliansen har reagerat på att socialnämndens resultat för 2008 ser ut att bli 18 miljoner kronor sämre än budget. Därför vill de skjuta till 15 miljoner extra inför nästa år.

– Det måste kännas oerhört tungt och oroligt att hela tiden jobba under den press som underskottet innebär, säger oppositionsråd Roland Ericsson, c.

Oppositionen vill även lägga mer pengar än majoriteten på att minska barngrupperna i förskolan. De vill ge barn- och ungdomsnämnden 13,2 miljoner extra för den åtgärden jämfört med majoritetens 11,2 miljoner.

För att finansiera de något större satsningarna vill de ta pengar ur kommunstyrelsens medel för särskilda utvecklingsinsatser, där 40 miljoner avsätts varje år.

– Vi är bland annat motståndare till att världsmusikensemblen ska få en miljon extra. Pengar dit tycker vi ska inrymmas i kultur- och fritidsnämndens ordinarie budget, säger Roland Ericsson.

Oppositionens alternativa budgetförslag väntas bli klart till kommunstyrelsens möte 21 oktober.

Mer läsning

Annons