Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Organisationer manifesterar för en kärnvapenfri värld

Annons

En budkavle för en kärnvapenfri värld går just nu landet runt. På lördag når den Gävle och Sandviken där den uppmärksammas med tal och musik.

Budkavlen startade 15 november förra året i Haparanda och ska nå sitt mål i Stockholm ett år senare. Syftet med den är att sätta press på regeringen att kräva en kärnvapenfri värld inför 2010 års kärnvapenförhandlingar.

I samband med att budkavlen når Sandviken sker en manifestation i Krysset på lördag klockan fem i tolv. Flera partier och organisationer deltar och det blir både musikuppträdanden och tal. Bland talarna finns bland annat kyrkoherde Ulf Jensius, kommunalrådet Peter Kärnström (S), riksdagsledamoten Bodil Ceballos (MP) och representanter från flera invandrarorganisationer.

Budkavlen arrangeras av FN-förbundet och Kvinnor för fred. Varje lördag klockan fem minuter i tolv ska en manifestation ske runt om i landet, i några kommuner i taget.

Namn ska samlas in för att varje vecka skickas till regeringen som en påminnelse att det finns en opinion som vill ha en kärnvapenfri värld.

Mer läsning

Annons