Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro efter brandattentat på Alderholmen

/
  • RISK FÖR STORBRAND. En brandhärdig dörrmatta hindrade en storbrand i hamnmagasinet på Alderholmen. Hade elden fått fäste i trägolvet under hade det gått illa.

Brandattentatet mot det lilla företaget kunde ha slutat med en storbrand i ett av de pampiga hamnmagasinen på Alderholmen. Enligt räddningstjänsten var spridningsrisken stor. Samma företag har utsatts för skadegörelse tidigare och polisen tar allvarligt på händelsen.

Annons

Arbetarbladet berättade i går om inbrottet i en av portarna i magasinet på N Skeppsbron under natten till tisdagen. Inne i hallen inriktade sig den som brutit sig in enbart mot ett av de företag som finns i trapphuset. Brevinkastet öppnades och sattes upp med en pinne. Sedan hälldes en brännbar vätska in och antändes.

Enligt räddningstjänsten var det enbart det faktum att det låg en brandhärdig matta innanför dörren som hindrade elden att få fäste. Branden slocknade av sig själv efter en stund. Personalen upptäckte vad som hänt när de kom till lokalen på morgonen.

Under mattan finns ett gammalt trägolv med springor i.

– Hade elden fått fäste där hade vi haft en storbrand, säger polisens förundersökningsledare Stefan Löfgren.

Enligt Löfgren tar polisen attentatet mot företaget på stort allvar. Samma företag har tidigare utsatts för skadegörelse, senast för bara någon vecka sedan.

Händelsen under natten till tisdagen betraktas nu som ett försök till mordbrand. En teknisk undersökning av brandplatsen har gjorts och polisen inleder en utredning.

Företaget är ett grossistföretag som ägs av två Gävlebor. En av dem sa till Arbetarbladet i går att man inte har en aning om varför någon vill skada företaget och hänvisade sedan till den andre ägaren för ytterligare kommentarer. Denne i sin tur lade på luren när Arbetarbladet ville ställa frågor.

Mer läsning

Annons