Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro i simklubben för Fjärrans öde

Gävles simklubbar är oroliga för att försäljningen av Fjärran Höjderbadet ska försämra möjligheten att träna och tävla i simning i Gävle.

Klubbarna vill att kommunen ställer krav på att nya bassänger byggs.

Annons

Som Arbetarbladet tidigare berättat är Fjärran Höjderbadet till salu. Kommunen har fått in fyra hemliga bud på anläggningen och räknade med att ha ett försäljningskontrakt klart före årsskiftet. Men tidsplanen har spruckit.

– Vi behöver minst januari ut på oss och räknar med att ha ett förslag färdigt i mitten av fabruari. Vi ser hellre att det blir bra än att vi hastar igenom något. Just nu jobbar vi vidare med samtliga intressenter, säger Cecilia Öhlén, fastighetschef på Gavlefastigheter, och den som håller i försäljningen.

Gävles två simklubbar, Gävle simsällskap och Harnäs Skutskärs simsällskap, är oroliga för att kommunen inte ställer tillräckligt höga krav på den eventuella köparen. Något som de i längden tror kan äventyra den simidrottsliga verksamheten i Gävle.

– Man måste utveckla badet. I dag går det inte att ha större tävlingar i Gävle för det är för trångt i omklädningsrummen, för lite plats för avbad och simmare, ledare och publik får inte plats i hallen, säger Ove Engberg, ordförande för Gävle simsällskap.

Klubbarna vill därför att kommunen kräver att köparen ska bygga en ny 25-meters tävlingsbassäng, en ny undervisningsbassäng, läktare och omklädningsrum.

– Man vet inte vad en privat aktör har för tankar. Vi är den största hyresgästen och det är konstigt att kommunen inte ens har tagit kontakt med oss, säger Ove Engberg.

Cecilia Öhlén förstår simklubbarnas oro, men hävdar att hon inte kan gå in på detaljerna kring en eventuell försäljning av Fjärran Höjderbadet. De enda krav kommunen ställde i samband med prospektet var att en köpare skulle utveckla badet med en hälsoprofil.

– Allt kostar pengar. Ställer man krav får man betala därefter. Kommunen hade inte själv några planer på att bygga ut badet så en försäljning kan bli positiv för föreningarna, säger hon.

Mer läsning

Annons