Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovako i Forsbacka varslar

Ovako i Forsbacka varslar 22 metallarbetare om uppsägning. – Det var relativt väntat men det känns inte alls bra, säger Rickard Rosén, fackordförande för metallarbetarna vid Ovakos produktionsanläggning i Forsbacka.

Annons

Det är nästan en tredjedel av metallarbetarna som drabbas.

Orsaken är lågkonjunkturen med vikande orderingång och mindre jobb.

Rickard Rosén hoppas att MBL-förhandlingarna kan komma igång under de närmaste dagarna och att personalen får veta vilka som tvingas sluta innan semestern börjar.

I så fall måste facket och företaget göra upp redan under den här veckan. De flesta går nämligen på semester i nästa vecka.

Flera av de anställda har varit anställda några få år och har kort uppsägningstid. För de som varit anställda upp till två år är uppsägningstiden en månad och de som har jobbat två till fyra år har en uppsägningstid på två månader.

Ovako i Forsbacka vidareförädlar stångstål. En stor del av produkterna skickas vidare till andra enheter i Ovako-koncernen, bland annat till Hofors. Sandvik är en av de större externa kunderna.

I dag jobbar 85 personer, varav 69 metallarbetare, vid enheten i Forsbacka.

Arbetarbladet sökte på onsdagen förgäves vd Krister Hellbom för en kommentar. Det var han som kom med det dystra beskedet tidigare under dagen.

 

Mer läsning

Annons