Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oviss framtid för 250 inhyrda konsulter

Det är inte bara de Ericssonanställda som nu går en oviss framtid till mötes. Fabrikens omkring 250 inhyrda blir troligtvis de som får gå först. Bemanningsföretagen kunde i går inte ge något besked om vad som händer med deras personal.

Annons

Förutom sina 856 anställda hyr Ericssons fabrik i Gävle in personal från företagen Manpower, Proffice, Lernia och Adecco. Under hösten har det rört sig om i snitt 250 personer som arbetat för Ericsson, främst på olika avdelningar inom produktionen, men även ett fåtal tjänstemän.

Proffice har 70 anställda

– Innan beslutet är verkställt kan vi inte veta vad som händer för våra konsulter. Det är jättesvårt att svara på om vi behöver varsla, men ju längre tid det tar att lägga ned fabriken desto större möjlighet har vi att hitta andra arbetsplatser för vår personal, säger Ci Lindström, vd för Proffice Sverige.

Proffice har för tillfället omkring 70 medarbetare som jobbar på Ericsson. De flesta jobbar inom produktionen, men ett tiotal är tjänstemän. Företaget ska från och med nu ha en ”löpande dialog” med sina medarbetare och försöka matcha deras kompetens mot andra kunder i Gävle.

– Petter Lundgren som är vår regionchef i Gävle har redan nu börjat träffa medarbetare efter de slutat jobbet, säger Ci Lindström.

”Ingen självklar koppling”

De andra bemanningsföretag Arbetarbladet pratat med vill inte avslöja hur många anställda de har på Ericsson. Manpower planerar att hålla ett internt informationsmöte för sin personal på fredag.

– Vi har nyss fått informationen och jag vet inte mer än alla medarbetare, men det finns ingen självklar koppling mellan att Ericsson varslar och att Manpower gör det, säger Mats Reidler, platschef på Manpower i Gävle.

– Det här är ett jättetragiskt besked. Jag har fullt upp med att informera min personal och något mer kan jag inte säga just nu, säger Maria Pettersson, konsultchef på Lernia i Gävle.

Mer läsning

Annons