Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påkörda 41-åringen kan inte förhöras än

Polisen har ännu inte kunnat förhöra 41-åringen som blev påkörd av en bil i Sandviken för drygt två veckor sedan. Hans före detta sambo och hennes nya pojkvän sitter båda häktade misstänkta för mordförsök.

Annons

41-åringen fick svåra skallskador och har fram tills helt nyligen hållits nedsövd av läkarna på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Polisen har ännu inte haft tillfälle att höra hans egen berättelse om vad som hänt.

– Vi kommer givetvis att hålla förhör med honom så snart han klarar av det, säger åklagaren och förundersökningsledaren Birgitta Fernlund.

41-åringen har flera gånger dömts för misshandel av sin 31-åriga före detta sambo. Han driver också en vårdnadstvist mot henne om deras två gemensamma barn.

Dagen efter påkörningen greps hon som misstänkt för mordförsök. Hon erkände i de första förhören med polisen att det var hon som körde bilen, men nekar till brott. Avsikten var inte att skada honom. När tingsrätten häktade henne hävdade hennes advokat också att hon handlade i nödvärn.

På plats på Dalagatan när det hände fanns också 31-åringens nye pojkvän på en motorcykel. Han höll sig undan från polisen i en knapp vecka. Sedan han förhörts släpptes han, men greps bara någon dag senare igen och anhölls och häktades. Även han är misstänkt för mordförsök.

Mer läsning

Annons