Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pärssinen vill ha svar om åtgärder för att stärka industrin

Raimo Pärssinen, socialdemokratisk riksdagsman från Hofors, krävde i går näringsministern på svar om åtgärder för att stärka industrin i Gävleborg.

Annons

– De företag som lägger ned måste också ta ett ansvar, och vi har haft den diskussionen med Ericsson, sa Maud Olofsson, C.

Bakgrunden var en interpellation signerad Raimo Pärssinen.

Han skissade en bild av ett län hårt drabbat av arbetslöshet och rationaliseringar inom industrin, däribland varslet på Ericsson.

– Vad ska göras för att människor med högteknologiskt kunskaper ska kunna leva och frodas i Gävleborg? undrade Raimo Pärssinen.

Vill stärka

Maud Olofsson hänvisade till regeringens arbetslinje och menade att regeringen redan har genomfört en rad åtgärder för att skapa sysselsättning, och att hon vill stärka företagsklimatet i hela landet.

– Vi har utsett regionala samordnare, ett arbetssätt som har visat sig fungera bra, inte minst i Gävleborg, sade näringsminister Maud Olofsson, C.

Inte nöjd med svaret

Raimo Pärssinen lät sig inte nöjas med svaret:

– Vi är alla överens om att vi måste göra något, och då kanske det inte räcker med varselsamordnare. Hur vill regeringen ta vara på det kunnande som finns i Gävleborg? undrade han, och efterlyste pengar för vidareutbildning på högskola, och mer näringslivsbaserad forskning.

Tillför 5 miljarder

Maud Olofsson svarade bland annat att regeringen har skapat fler utbildningsplatser på högskolor och universitet, samt att regeringen tillför 5 miljarder på forskning och utveckling fram till 2012.

Mer läsning

Annons