Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patienten skickades hem – dog i trapphuset

Den 78-åriga mannen ansågs pigg och skrevs ut från sjukhuset – men han kom aldrig hem utan avled i trapphuset på väg upp till lägenheten.
Nu har anhöriga anmält den ansvariga läkaren.

Annons

Enligt anmälan hade den äldre mannen varit dålig en tid och han hade förutom hjärtproblem även svårt att stå och gå och föll ofta omkull.

I slutet av förra året var han en morgon så dålig att hemtjänsten inte fick upp honom ur sängen och de ringde då ambulans som tog honom till sjukhuset. Han lades in men redan nästa dag bedömde läkaren att mannen var frisk nog att skrivas ut och skickas hem.

De anhöriga bad då att han skulle få åka med sjuktransport eftersom han omöjligen skulle kunna klara av att gå de tre trapporna upp till lägenheten. Trots detta skickade mannen hem med vanlig taxi.

En dotter till mannen åkte då till bostaden för att hjälpa till. Men när mannen – med hjälp av dottern och taxichauffören – hade släpat sig upp för två och en halv trappa föll han ihop och dog.

Nu har de anhöriga anmält läkare som skrev ut mannen till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd. De anser att han inte gjort en ordentlig medicinsk undersökning och att han därmed brustit i sin yrkesutövning

Mer läsning

Annons