Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar satsas på Andersberg

/

Kommunpengar ska satsas på olika projekt för integration, jämställdhet och för att liva upp olika stadsdelar i Gävle. Bland annat läggs pengar på flera integrationsprojekt i Andersberg.

Annons

Omkring tre och en halv miljon kronor kommer att satsas på olika projekt som ökar trivsel, social samvaro och främjar integration och sammanhållning i Gävles stadsdelar.

Till att börja med tog kommunstyrelsen under tisdagen beslut om att ge 650 000 kronor till flera integrationsprojekt i Andersberg - exempelvis sommaraktiviteter för barn och unga, läxläsning, och språkcafé.

Dessutom läggs 350 000 kronor på kultur- och fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättningar som exempelvis utvecklingsstörning. Det ska betala för en kultursamordnare som jobbar specifikt med att se till att den här gruppen ska få göra mer kultur- och fritidsaktiviteter.

Pengarna är en del av en utdelning på tio miljoner kronor från det kommunala bolaget Gavlegårdarna. Tidigare har kommunstyrelsen beslutat om att satsa delar av den utdelningen på bland annat åtgärder mot hemlöshet.

Fler förslag till liknande projekt dyker upp senare i vår.

Mer läsning

Annons