Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengarna till projektet på väg att ta slut

Träffpunkten på Söder har i snitt 46 besökare per dag. Projektet, som fått stimulanspengar från staten, är på väg att ta slut.

– Det finns en total majoritet för att ha den kvar, säger Lena Lundgren (S), ordförande i Gävles omvårdnadsnämnd.

Annons

Träffpunkten på Brunnsgatan 59 startade i november 2009. 2010 startade liknande träffpunkter i Hedesunda och Hamrånge. Staten har gått in med nästan tio miljoner för att kommunen skulle kunna dra igång träffpunkterna.

Men det projektet tar slut vid årsskiftet. Det har skapat oro bland pensionärerna. Men Lena Lundgren, ordförande i omvårdnadsnämnden säger att de kan vara lugna. Omvårdnadsnämnden ska i oktober besluta om framtiden för träffpunkterna. Hon är säker på att beslutet blir positivt.

– De fyller en enormt stor funktion. Vi har ett stort underskott inom omvårdnad, men det löser vi inte genom att lägga ned små väl fungerande verksamheter som får människor att må bra, säger Lena Lundgren.

Det pågår även ett arbete att skapa träffpunkter ute i Gävles bostadsområden. Men det handlar mer om seniorträffar en gång i veckan eller månaden, i kvarterslokaler, skolor, på äldreboenden eller liknande, som kan rulla på utan betald personal från kommunen.

Mer läsning

Annons