Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärernas boulebanor tförstörs

Djupa spår efter mopedhjul i boulebanorna, sönderslagna trädgårdsmöbler och högar av cigarettfimpar. Varje gång de ska spela boule måste Valbo SPF börja med att städa efter tonåringarna som saboterat banorna.


– Det är rena elakheter, säger en av medlemmarna.

Annons

I närheten av Sofiedalskolan finns Valbo SPF:s boulebanor, som de ordnat själva och använder ofta och gärna. Men den senaste tiden har det varit svårt. Nästan varje gång måste man börja med att ordna banorna efter djupa mopedhjulspår i sanden. Trädgårdsmöblerna, som pensionärerna brukar sitta i när de spelar serier, har de fått sönderslagna. De fick skaffa nya som de låste in i ett skjul intill banorna.

– I går åkte två av oss förbi där på kvällen och såg hur ungdomarna försökte bryta sig in där, berättar en medlem i Valbo SPF.

Han vill vara anonym, av rädsla för att råka ut för repressalier på grund av att han är med i tidningen.

– Det går ju inte att prata med dem. De bara jävlas.

Han gissar att ungdomarna är i lägre tonåren och tror att de kommer från Sofiedalskolan, eftersom de ofta brukar komma dit under skoltid för att röka. Nu hoppas han att uppmärksamhet i media kan leda till att skolan gör något åt problemen.

– Det här är ju inget viktigt problem egentligen. Men för oss är det viktigt. Det vore roligt att få ha något när man är över 80 år också.

Pär Åkermark, rektor på skolan, har inte hört talas om problemen.

– Det är ju inte säkert att det är våra elever. Men det får vi förstås undersöka.

– Jag skickar ut det här i utvecklingslagen så att vi tar en sväng förbi där när vi är rastvakter. Sen måste vi ju prata med eleverna och se till att de inte är vid boulebanorna.

Mer läsning

Annons