Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen chockad efter rånet

/
  • Agneta Åström och Carola Öhrn väntade i morse på att polisens tekniker skulle komma och leta spår på deras arbetsplats, närbutiken Time på Brynäs som rånades i går kväll.

Närbutiken Time vid Agötorget på Brynäs rånades vid tiotiden i går kväll av en man med kniv.
– Det känns läskigt, de som jobbade mår ju inte så bra, säger Carola Öhrn, anställd i butiken.

Annons

Det var två kvinnor som jobbade i närbutiken i går kväll. När de skulle stänga klockan tio kom en man med rånarluva fram till kassan, hotade kassörskan med kniv och tvingade till sig en mindre summa pengar.
– Jag blir bara förbannad. Jag har pratat med en av tjejerna, hon vill inte jobba mer. De fattar inte vad de förstör när de gör en sån där grej, säger butiksägaren Agneta Åström.

Mannen sprang sedan ut ur butiken. Polisen larmades dit och förhörde butikspersonalen och en kund som varit i närheten och sett vissa saker.
– Vi spärrade av för teknisk undersökning och spårade med hund för att se om vi kunde få upp något spår. Spårningen gav inte speciellt mycket, man fick en eventuell flyktriktning. Den tekniska undersökningen ska genomföras nu på morgonen. Det finns ju alltid spår men frågan är om de går att använda, säger Kennet Andersson.

Rånaren fastnade på film eftersom butiken använder övervakningskamera, men huvudet var täkt av en luva.
– En av tjejerna som jobbade ringde hem till mig och skrek "Vi har blivit rånade, vi har blivit rånade". Jag åkte ner på en gång. Då var det redan fullt med folk utanför, och två polisbilar och hundar, berättar Agneta Åström som driver butiken tillsammans med sin syster.

Sedan ringde hon även till Carola Öhrn som skulle jobba dag i dag.
– Men vi kan inte göra så mycket. Vi väntar bara på att teknikerna ska göra sin undersökning så att vi kan öppna igen, sade Carola Öhrn vid niotiden i morse.

En lapp talade om att man på grund av rån skulle öppna först klockan tio, men det såg ut att bli senare eftersom poliserna ännu inte synts till.

Carola Öhrn tycker att det känns väldigt olustigt att någon rånat hennes kollegor.
– Tanken har ju funnits där. Man är ju utsatt när man jobbar sent. Efter det här känns det mycket värre. Även om vi har rutiner för hur vi ska göra så blir man ju chockad när något sånt här händer, säger hon.

 

Mer läsning

Annons