Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pitchers förbjuds att sälja alkohol

/
  • Stänger. Pitchers och Club Cava på Norra Kungsgatan i Gävle får inte längre servera alkohol. Fortfarande vid sextiden i går kväll såldes öl, trots att tillståndet redan var indraget och krögaren meddelad. Men det blir inget av helgens klubbkvällar på nystartade och starkt marknadsförda nattklubben Cava.

Restaurangen Pitchers och nattklubben Cava ovanpå får inte längre sälja alkohol. I går drog socialnämnden in serveringstillståndet.

– Jag hade aldrig trott att det skulle gå så här långt. Utan alkohol kan vi inte ha öppet, säger Bedirhan Yildiz, vars personliga skulder var en av spikarna i kistan.

Annons

I kväll blir det som planerat drogfritt ungdomsdisko på nattklubben Cava ovanpå Pitchers på Norra Kungsgatan. Men fredagens och lördagens nattklubbskvällar ställs in, och ingen öl kan serveras på Pitchers.

Ska överklaga

– Det blir problem med löner, anställda, hyra, allting. Jag kommer att överklaga i morgon, sade Bedirhan Yildiz i går kväll.

Socialnämnden i Gävle beslutade i onsdags att dra in serveringstillståndet för bolaget Tre i ett i Gävle som driver Pitchers och Cava. Styrelseledamoten Bedirhan Yildiz är ansvarig för krogen och har de senaste månaderna ägt bolaget tillsammans med familjemedlemmar.

Har skulder

Socialnämnden menar att han inte lever upp till de skötsamhetskrav som alkohollagen ställer på den som driver restaurang och har serveringstillstånd. Bland annat fann de i sina kontroller att han hade aktuella skulder på 58 000 kronor, bland annat 17 felparkeringsavgifter som han drog på sig mellan mars och september i år. Företaget har också haft skatteskulder, som de betalat av först efter ultimatum, så kallade förelägganden, från kommunen.

Ett par dagar innan nämndsmötet fick socialnämnden in papper om att Bedirhan Yildiz sålt sina aktier och klivit ur bolaget. Men det fick dem inte att ändra sig.

– Det finns anledning att fundera på om det här är en bulvanlösning för att försöka undkomma indragning av tillståndet. Liknande saker har hänt i bolaget tidigare, att en styrelseledamot med skulder hoppat av i sista stund, säger socialnämndes ordförande Maritha Johansson (V).

Har redan sålt stället

Bedirhan Yildiz själv säger att han nu har sålt stället till två nya killar, alltså lokalerna och det som finns där, men inte själva bolaget. Arbetarbladet kunde i går kväll inte kontrollera de uppgifterna.

Enligt Maritha Johansson fick krögaren besked om det indragna alkoholtillståndet under dagen i går. Men vid sextiden serverade Pitchers fortfarande alkohol.

Bedirhan Yildiz tycker att socialnämndens beslut är orättvist, och menar att bolaget inte bör lastas för hans skulder om han inte längre sitter i styrelsen.

Försökt få skuldsanering

Han säger att han försökt få till en skuldsanering i 15 års tid.

– Men när jag insåg att det inte spelar någon roll om jag betalar tillbaka de här 60 000, det dyker bara upp gamla skulder i stället, då kändes det väl som att det inte spelar någon roll var jag parkerar, jag blir ändå aldrig skuldfri, säger han.

Han hävdar att han varit ärlig hela tiden, och att det är alkoholhandläggaren som sagt att han bör sitta i styrelsen om han äger och är aktiv i verksamheten.

– Jag trodde aldrig de skulle driva det så här långt, säger han.

Mer läsning

Annons