Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plusgymnasiet vill starta artistutbildning i Gävle

Plusgymnasiet vill starta i Gävle nästa höst. Friskolan tänker sig att utbilda bland annat stylister, artister och hantverkare.

Annons

Plusgymnasiet finns på åtta orter i Sverige – bland annat i Stockholm, Norrköping och Örebro – och planerar att starta på ytterligare sex orter i höst, däribland Falun och Västerås.

Nu ansöker aktiebolaget Plusgymnasiet AB om att få starta i Gävle hösten 2012.

I Gävle vill man starta utbildningarna stylist (hantverksprogrammet), skydd och säkerhet (vård- och omsorgsprogrammet), ekonomiprogrammet, bygg- och anläggningsprogrammet, artisten (estetiska programmet med inriktning musik). Plusgymnasiet anser sig arbeta med en unik pedagogik och metodik genom att samarbeta över programgränserna i näringslivsinriktade projekt. Som exempel nämns en modevisning. Plusgymnasiet räknar med att ha 720 elever 2014, men bedömer att 40 elever räcker för att skolan ska kunna starta.

Bakom friskolan står aktiebolaget Plusgymnasiet AB, bildat 1999, med huvudkontor i Göteborg. Bolaget ägs av Pluskompetens i Sverige AB som bedriver yrkesutbildning. Gävle kommun har nu möjlighet att yttra sig om friskolans ansökan till Skolinspektionen.

Mer läsning

Annons