Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polhemsskolan får ny fyraårig gymnasielinje

/

Före jul fick Polhemsskolan godkännandet att erbjuda 10 veckors praktik blandat med teori om programmering, webb och apputveckling genom att utöka teknikprogrammet till en fyraårig gymnasielinje.
Då blir man en diplomerande gymnasieingenjör med inriktning geografiska informationssystem (GIS). Alla elever under 22 år som går eller har gått teknikprogrammet kommer bli erbjuden detta program som tillval. Men man får skynda sig, det finns bara 16 platser.

Annons

– Det är fantastisk kul att det kommer tillbaka, företagen har frågat om detta! Säger läraren och projektledaren Andreas Starborg.

Nu kan Polhemsskolan stoltsera sig med att erbjuda ett fjärde år för alla under 22 år som kommer gå, eller har gått teknikprogrammet för att bli diplomerad gymnasieingenjör med inriktning Geografiska informationssystem (GIS). Programtillvalet är yrkesföreberedande genom att man har sammanlagt 10 veckors praktik blandat med teori om programmering, webb och apputveckling. Men man får vara snabb att ansöka, det finns endast 16 platser.

– Hos företag ser man ett växande behov utav människor som kan göra appar och enligt Högskolan ger det ännu mer möjligheter, berättar Andreas.

Utbildningen vänder sig till dig som vill hålla på med app- och webbutveckling, programmering av webbsidor med (GIS) som tillämpning och som har gått teknikprogrammet – speciellt IT– eftersom det är som fördjupning av deras kunskaper.

– Vi har tankar på att även utöka programmet: Teknik med inriktning samhällsbyggande och miljö. Än så länge är det bara en tanke.

Andreas Sohlberg går just nu trean på Polhemsskolan på teknikprogrammet med IT-inriktning. Han kommer ansöka om ett fjärde år för att bli diplomerad gymnasieingenjör.

– Jag kommer ansöka, eftersom det är en blandning av att arbeta med GIS och jobba praktiskt med olika större företag, vilket kommer ge en kontakter och en bredare utbildning.

Av det han hört och läst tror han det är en riktigt bra utbildning och uppmanar andra som kan söka utbildningen att göra det.

– Man missar något om man inte gått den.

Tycker du att det är värt att gå fyra år för den här utbildningen?

– Det är helt klart värt det.

Mer läsning

Annons