Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen avbryter sökandet efter Linus

Nu avbryter polisen sökandet efter 24-årige Linus Lundin som försvann för 10 dagar sedan i trakterna av Sveg. – Det är fortfarande oklart om 24-åringen har befunnit sig ute i skogen, uppger länsvakthavande Bengt Stadin.

Annons

Sökandet efter 24-årige Linus Lundin avslutades på torsdagsförmiddagen efter 10 dagars eftersökningar.

Linus Lundin som hör hemma i Gävle försvann i ett område mellan Sveg och Lillhärdal för över en vecka sedan. Bilen han, en kvinna och en man färdades i fick bensinstopp och de kom ifrån varandra efter en dispyt. Hittills har polisen endast hittat hans jacka efter en bilväg i Sveg.

Enligt Ann-Christine Johnsen, informationsansvarig på polisen i Jämtland har polisen finkammat skogen och området där Linus uppges ha försvunnit, utan resultat därför avbryts nu sökandet.

– Vi har nu avbrutit allt sökande ute i terräng. Det är fortfarande oklart om 24-åringen har befunnit sig ute i skogen, uppger länsvakthavande Bengt Stadin på Östersundspolisen, för TT.

En hel del tips har kommit in till polisen under den tid Linus varit borta, bland annat ett om att en liftare som skulle ha liknat Linus, setts mellan Särna och Lofsdalen dagen efter hans försvinnande.

Men Linus familj tror inte att Linus försvunnit frivilligt, de fortsätter sitt letande och har inga planer på att lämna platsen innan de har hittat Linus. Hittills har även familjens sökande varit utan resultat.

Mer läsning

Annons