Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen efterlyser mannen i kalsonger

/
  • Den försvunne 43-åringen kraschade med företagets bil och är sedan dess borta – senast sågs han endast iklädd kalsonger. Polisen efterlyser nu den förvirrade mannen.

Mannen som försvunnit endast iklädd kalsonger efterlyses nu av polisen. De är angelägna om att hitta honom.
– Mannen kan ha en sjukdomsbild, det är ett konstigt beteende, säger polisen till helahälsingland.se.

Annons

Polisen har gått ut med en efterlysning av den man i kalsonger som i går misstänks för att ha kört i diket med en bil och sedan stulit en grävmaskin som han tippade med i ett dike.

Polisen vet nu vem mannen är. Han är hemmahörande i norra Sverige och har varit på arbete i Gävletrakten. Han ska ha tagit ett fordon från företaget han arbetade för. Det är den bilen som dikeskördes i korsningen mellan Kungsgården och Lindefallet efter gamla E4.

Anledningen till efterlysningen är att mannen som är 43 år uppträder förvirrat, enligt polisen.

– Vi är angelägna om hjälp från allmänheten. Mannen kan ha en sjukdomsbild, det är ett konstigt beteende, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Mannen sågs senast sittandes i ett dike vid Erikslund nära Alebosjön. Han har renrakat huvud, är tatuerad på halsen och hade senast han sågs bara ett par kalsonger på sig.

– Vi misstänker att han färdats i ytterligare fordon. Han kan ha tagit en cykel eller moped. Det är viktigt att vi får tag i honom, säger Mikael Hedström.

Förutom de trafikbrott och tillgrepp som mannen nu misstänks för finns inga andra misstankar. Manner är heller inte känd av polisen i Gävleborg sedan tidigare.

Finns några indikationer på vart han är på väg?

– Nej, men Söderhamn ligger norrut från Gävle så det pekar på att han är på väg uppåt. Men om han ändrat sig vet vi inte. Det är ett sökande i mörker, säger Mikael Hedström.

Polisen har nu patruller som söker av området. Förutom tisdagens iakttagelser har kläder hittats som de tror är 43-åringens.

Eventuellt kan en helikopter också sättas in i sökandet under dagen.

Polisen vill även ha in tips eller uppgifter från allmänheten om någon har sett något som sticker ut i området, eller om någon ha fått kläder eller fordon stulna. Tips lämnas till polisen på 114 14, fråga efter ledningscentralen i Gävle.

Mer läsning

Annons