Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen kontrollerade tältläger

Ny version. Tidigt på onsdagsmorgonen kontrollerade polisen två av de utländska bärplockarnas tältläger vid Tönnebro värdshus och ett i Söderhamn. Alla 70 boende hade nödvändiga id-handlingar och inga allvarliga brott upptäcktes.

Annons

 

Det var första gången polisen i Gävleborg gjorde en stor planerad insats mot den typ av tältläger som under sommaren har polisanmälts för bland annat nedskräpning. Poliser från Gävle, Bollnäs och Söderhamn deltog, samt från gränspolisen, miljöenheten och hundenheten.
Ett par enklare trafikbrott upptäcktes. Dessutom hittade polisen elskrot som lämnats i naturen, samt en borrmaskin och en cykelram som ingen i lägren ville kännas vid.
– Det är inte bara för att upptäcka brott som det är bra med den här typen av kontroller. Syftet är också att få information om vilka personer som finns i området, säger Hesam Akbari från polisens informationsenhet som också närvarade vid kontrollen.
Två av tältlägren fanns nära Tönnebro värdshus och det tredje vid flygplatsen i Söderhamn.
– Kontrollen skedde under mycket lugna former. De flesta som bor i lägren säger att de är här för att plocka bär, säger Akbari.
Nu fick de information om den svenska allemansrätten, och blev tillsagda att städa upp efter sig när de flyttar vidare.

 

Mer läsning

Annons