Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen om midsommarfirandet

/

Misshandel, rattfyllor och stök på krogar och campingar. Här är polisens rapport från kvällen och nattens midsommarfirande i länet.

Annons

Polisen rapporterar att gårdagskvällen och nattens midsommarfirande blev förhållandevis lugnt i länet. Ett tiotal personer omhändertogs och fick nyktra till i arresten. Flera förare har också varit ute på vägarna i berusat tillstånd, bland annat en 55-årig man som körde i diket med en moped mellan Sandviken-Järbo och fick föras med ambulans till sjukhus.

Flera fall av misshandel har anmälts och i Sandviken misshandlades två män av flera andra män. En av de misshandlade i detta ärende omhändertogs för fylleri.

I Gävle fick en man så mycket sparkar och slag mot huvudet att han fick uppsöka sjukhuset för vård. Det är oklart hur omfattande skadorna är. Gärningsmannen är känd men ännu inte frihetsberövad.

Polisen har varit på flera krogar och campingplatser runt om i länet där kraftigt alkoholpåverkade personer varit involverade i bråk.

En kvinna greps vid midnatt natten mot lördag. Enligt larmet som kom till polisen 23.35 under fredagsnatten ska kvinnan varit mycket våldsam mot andra personer på Rullsands camping i Älvkarleby. När polisen kom fram så visade det sig vara osämja i familjen. Kvinnan som är 25-år har av någon anledning gett sig på sin mamma och styvpappa. Pappan hade hon knuffat omkull och sedan sparkat. Han ska ha klarat sig utan några märkbara skador.

Kvinnan omhändertogs av polisen och fick ligga kvar för tillnyktring. Hon är misstänkt för misshandel och kommer att höras under lördagen.

Så här var firandet runt om i landet.

Mer läsning

Annons