Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker vittne till sex- övergrepp

Polisen söker nu en person, troligen en kvinna, med hund som gick genom Andersbergs centrum tidigt på söndagsmorgonen. Hon, eller han, kan ha blivit vittne till ett sexuellt övergrepp mot en tonårig flicka.

Annons

Flickan är mellan 15 och 17 år gammal. Hon hade varit ute med sina kompisar men kommit ifrån dem vid Max på Norrtull. Hon ville hem, men hittade ingen taxi. Hon erbjöds skjuts av en man som hon beskriver som mörkhårig och kraftig. Han körde en silverfärgad bil som såg ny och fräsch ut.

När hon skulle kliva ur bilen framför Andersbergs centrum, nära ingången till kyrkan, gick mannen ut ur bilen och genomförde sedan ett sexuellt övergrepp mot flickan i bilens baksäte. Händelsen inträffade någon gång mellan 03.00 och 05.00 på söndagsmorgonen. Övergreppet avbröts när en person med en hund kom förbi.

– Flickan tror att det var en kvinna, men är inte helt säker. Vi vill i alla fall väldigt gärna komma i kontakt med den personen för att höra vad han eller hon har sett, säger Jan Friberg på Gävle-polisen.

Mer läsning

Annons