Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder misstänkt mord i Sätra

/

Polisen utreder just nu ett mord alternativt dråp som ska ha inträffat i Gävle under måndagen den 11 april.

Annons

Det handlar om en 83-årig kvinna som anträffats död i ett bostadsområde i Sätra i måndags. Det var anhöriga som hittade kvinnan och ambulansen larmades och konstaterade att kvinnan var avliden.

Polis tillkallades för att utreda det hela och lägenheten spärrades av och jourhavande förundersökningsledare beslutade att kvinnans kropp skulle transporteras till rättsläkare i Uppsala.

Under torsdagen vid undersökningen av kroppen gjordes sådana fynd att rättsläkaren inte kunde utesluta att kvinnan blivit utsatt för något brott.

Då beslutade förundersökningsledare på polisen att inleda en förundersökning gällande vållande till annans död och misshandel. En rubricering som under fredagen ändrades till mord alternativt dråp.

– Vi samlar ihop våra resurser och det har under veckan hållits förhör med anhöriga och lägenheten är avspärrad, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Orsaken till att rubriceringen har ändrats är att det har gjorts fynd men polisen vill inte kommentera vad för slags fynd eller något annat då utredningen är i ett intensivt läge och att det är hög arbetsbelastning på polisen i Gävleborg och polisregion Mitt.

Nu fortsätter polisens utredning med dörrknackning och kvinnans liv och kontakter ska också kartläggas av polisen.

Det finns ingen misstänkt i nuläget vilket är orsaken till att det hela klassas som ett spaningsmord.

Artikeln uppdateras

Mer läsning