Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker diskuterade Ericssons nedläggning

/
  • EN JUL I SKUGGA. De Ericssonanställda kommer att fira jul med förra veckans nedläggningsbeslut hängande över sig. I går kväll diskuterades nedläggningen i Gävles kommunfullmäktige.

Ericssons nedläggning i Gävle diskuterades kort av politikerna i kommunfullmäktige i går. De som talade var överens om att det behövs en gemensam kraftsamling för att skapa nya jobb.

Annons

Carina Blank (S) inledde måndagens kommunfullmäktige med att prata om Ericssons aviserade nedläggning av fabriken i Gävle.

Något som gör att omkring 1 100 människor förlorar sina jobb.

– MBL-förhandlingarna har nyss inletts och vi vet i dag inget om eventuella trygghetspaket eller vad som ska komma ur förhandlingen. Vi vet inte heller så mycket om ålder och kompetens på de anställda. Vi är fortfarande omskakade av det här beskedet. Frågan påverkar hur vi ser på landskapet inom produktion och teknik, för här har vi en enhet som man har kallat för framgångsrik och så en dag lägger man bara ned den, sade hon.

Vad gör kommunen?

Lennart Sjögren (KD) ställde senare en fråga om vad kommunen kan göra med anledning av den uppkomna situationen.

– Vi måste visa upp en kraftsamling över parti- och blockgränser för att skapa något nytt ur en sådan här situation, sa han.

Carina Blank fortsatte:

– Vi försöker nu åstadkomma ett utvecklingspaket för Gävle och hela regionen. Där ska vi självklart jobba för att åstadkomma arbetstillfällen, men även behålla och utveckla de här personernas kompetens inom teknikområdet.

Mer läsning

Annons