Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker fortsätter planera för nytt operationshus i Gävle

Annons

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i går att gå vidare med planeringen av ett nytt operationshus vid Gävle sjukhus där även dagkirurgin flyttar in.

Men man vill också utreda vad det skulle innebära om dagkirurgin blir kvar i Sandviken.

– Vi vill ha två tydliga alternativ att ta ställning till, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande, landstingsrådet Tommy Berger, s.

Operationssalarna på Gävle sjukhus är gamla, slitna och ineffektiva. Tidigare har man diskuterat en ombyggnation. Men det finns ett förslag om att man i stället ska bygga en ny fyravåningsbyggnad vid sjukhuset där dagens operationsverksamhet och den dagkirurgi som finns i Sandviken får plats. En satsning på cirka 290 miljoner kronor.

Och i går beslutade politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden att man vill gå vidare med planeringen av projektet. Men man vill också ha en än mer detaljerad beskrivning av vilka andra verksamheter på sjukhuset som kanske måste flyttas runt och vad det kommer att kosta.Politikerna vill också ha utrett vad det skulle innebära om man behåller dagkirurgin i Sandviken.

– Det har sagts att man i så fall skulle behöva bygga om lokalerna även i Sandviken och vi vill veta vad det skulle kosta, säger Tommy Berger, s.

Mer läsning

Annons