Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt leta bakluckefynd

/
  • Marianne Bergh letar efter något speciellt.
  • Marianne Bergh letar efter något speciellt.
  • Allt från porslin och leksaker till böcker, skivor och tavlor fanns till försäljning när det på söndagen var premiär för bakluckeloppisen på parkeringshuset Konvaljen.
  • Familjen Wallin Erling – Ulrika, Gustav och Alice – har fyndat flera saker till barnen, bland annat vinteruppsättningar av regnkläder.
  • Den här dockan fanns bland sakerna som söker ny ägare.
  • Försöket med en bakluckeloppis mitt på Stortorget såg ut att falla väl ut. Det var gott om besökare på parkeringsdäcket.
  • Lisa Årman och Rebecca Nilsson såg ut att sitta rätt bekvämt i bagageluckan i väntan på att få göra affärer.

Det var många som letade fynd när det i går var premiär för bakluckeloppisen på parkeringshuset Konvaljens tak i centrum.

Annons

– Det är bra att den ligger så nära tillhands, säger Ulrika Wallin Erling som bor i stan och som köpt både skor, kläder och leksaker till barnen.

Takvåningen på parkeringshuset vid Åhléns är hyfsat fylld med säljare som rensat i sina gömmor och besökare som försöker fynda. De flesta har packat upp sakerna på små bord eller i kartonger och använder bagageluckan som sittplats.

– Det är mycket dåligt samvete som försvinner, konstaterar Christina Norell som försöker bli av med saker som barnen vuxit ifrån.

Hon bor centralt i Gävle och tycker att det är bra med en loppis som arrangeras så nära. Det gillar även Marianne Bergh som hittat en sagobok av Elsa Beskow som hon läste för dottern när hon var liten.

– De flesta loppisar ligger tyvärr lite långt från stan och då har jag svårt att ta mig dit, förklarar hon.

Eftersom hon är bortrest de tre kommande söndagarna när bakluckeloppisen ordnas ville hon se hur den var.

– Det är en bra idé, tycker Marianne Bergh.

Ulrika Wallin Erling är en flitig loppisbesökare och tycker också att idén att hålla en i centrum är bra.

– Jag ställde bara cykeln utanför och tog rulltrappan upp, förklarar hon och visar upp en välfylld papperspåse med skor, regnkläder och leksaker till barnen Gustav och Alice.

 

Mer läsning

Annons