Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt stadsbad - men med toalett långt bort

/

Stadsbadet i Boulognern invigdes förra helgen och har varit väldigt populärt bland gävleborna i värmen. Det finns bara ett problem: toaletterna ligger lite långt bort.

Annons

Bygget vid badet är nämligen inte klart ännu. Bryggan vid badet och volleybollplanen var etapp ett, medan toaletter och omklädningsrum blir etapp två. De byggs just nu men kommer inte att vara klara förrän september ungefär, berättar Daniel Olsson (s), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden på Gävle kommun. Uppstår det behov av toaletter innan dess så får kommunen titta på andra möjligheter, menar han.

Badets besökare är i stället hänvisade till toaletterna som ligger uppe vid kaféet vid minigolfbanan, cirka 300 meters promenad som tar 3-4 minuter att gå.

– Eftersom badplatsen ändå var klar så var det bra att vi kunde öppna det innan, så att gävleborna kunde utnyttja det, och inte ha den innanför stängsel, säger Daniel Olsson om badplatsen.

Men till toaletterna som ändå finns är det dåligt skyltat och för den som inte är bekant med parken kan det vara svårt att hitta dit.

– Vi ska försöka upplysa med skyltar var man kan gå på toalett i närheten. Det kan vara så att man inte vet att det finns en toalett, säger Daniel Olsson.

Men många bad blir det innan toaletterna är klara. Att sätta upp tillfälliga bajamajor är en idé, säger Jörgen Edsvik (s), kommunalråd. Men den idén har han inte hunnit kolla med tekniska förvaltningen än, och de har inte heller funderat på bajamajor än.

Är det en realistisk idé med bajamajor?

– Ja det kan det vara, det finns en bajamajalösning i paviljongen mittemot, vid högskolan, en bajamaja modell större. Den fungerar jättebra för de som tränar och utövar yoga och sånt i parken, säger Jörgen Edsvik.

Mer läsning