Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva till blockeringen

/
  • Hanna Klaar och Fanny Olsson går första året på Thoren Business School och är positivt inställda till att skolan blockerat Facebook. ”På lektionerna är det bra, annars blir det att man sitter där”, säger Hanna. Däremot tycker de att det är lite jobbigt under håltimmarna, då Facebook var ett tidsfördriv.

Efter facebook kommer... Twitter?

Elever på Thoren Business School märker redan effekt av facebook-blockaden – men menar att den kan bli kortvarig.

Annons

Fanny Olsson och Hanna Klaar går första året på Thorens och är positivt inställda till blockeringen. Ingen av dem upplever egentligen att den har utlöst någon särskild diskussion bland eleverna.

– Inte alls så mycket som jag trodde att det skulle bli när vi fick reda på det. Då tänkte man ”men gud, det kommer att bli kalabalik”, säger Fanny Olsson.

– Jag tror att det är de som inte tycker om att gå i skolan som bryr sig mest, konstaterar Hanna Klaar.

Eleverna använder datorerna för att anteckna på och i vissa ämnen har de inte böcker utan använder sidor på internet för att hämta information.

Både Fanny och Hanna – som brukade vara inne på facebook under lektionstid – tycker att blockeringen gett effekt. Allt fler stänger ner datorerna.

– De som satt extremt mycket på facebook hänger med mer, säger Hanna.

– Man kunde sitta där även om man inte behövde, men finns det inte – då är det bara så, säger Fanny.

Hon tror dock att det är en tidsfråga innan eleverna hittar andra vägar. Twitter börjar till exempel bli allt mer populärt på skolan.

– Stänger man ner ett forum söker sig folk till andra, säger hon.

Mer läsning

Annons