Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktiska anmält till Skolinspektionen

Skolinspektionen ska granska Gävle praktiska gymnasium, efter att en anmälan gjorts mot skolan. Enligt anmälan har den fristående gymnasieskolan bland annat inte kunnat ordna praktikplatser åt alla elever, trots att större delen av utbildningen är arbetsplatsförlagd.

Annons

Gävle praktiska gymnasium har anmälts till Skolinspektionen. Enligt en anonym anmälan har flera elever inte fått någon APU-plats, trots att en stor del av skolans utbildning är arbetsplatsförlagd. Eleverna själva och deras föräldrar uppmanas att ordna praktikplats. De elever som saknar praktikplats kan, enligt anmälaren, inte tillgodogöra sig den praktiska utbildningen på skolan eftersom det saknas både lärare och resurser, det fattas bland annat verktyg. Problemen ska ha pågått sedan skolan startade för fyra år sedan.

Gävle praktiska gymnasium uppges dessutom ha bristande rutiner när det gäller frånvarorapportering till föräldrar. I ett fall blev föräldrarna varse först efter två månaders frånvaro, när studiebidraget drogs in.

– Vi tar anmälan på fullaste allvar. Men vad jag vet har vi inte haft de här svårigheterna, säger Lisa Kvarnlöf är rektor på Gävle praktiska gymnasium.

– Jag har precis fått anmälan i min hand och kan tyvärr inte ge dig ett svar innan jag hunnit prata med all personal. Jag måste reda bot på vad det här rör sig om.

Baggium Utbildning AB är huvudman för skolan och Skolinspektionen har nu krävt att få in ett yttrande från gymnasieskolan senast den 25 november.

– Utifrån deras yttrande gör vi sedan en bedömning om vi ska gå vidare eller inte, säger Anna Niska, utredare på Skolinspektionen i Stockholm.

Mer läsning

Annons