Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Furuviks nya åkattraktioner

/
  • Provtur.  Det var med skräckblandad förtjusning som reporter Emelie Eriksson, Ivar Sorri och Edvin Johansson tog en provtur med Rocket.
  • Vill tillbaka. Ivar Sorri och Edvin Johansson vill båda komma tillbaka till Furuvik i sommar och återigen testa den nya berg- och dalbanan.
  • Snurrigt. Kättingflygaren kan snurra drygt 40 personer samtidigt.
  • Driftig man. Stefan Säll är attraktions och driftansvarig, men själv hinner han inte åka så mycket karusell.
  • Provsatt. Trots att karusellnyheten Bikupan stod stilla provsatte ändå reportern Emelie den. Under gårdagen fixades det sista för att den ska vara i drift till premiären i dag.
  • Provtur.  Det var med skräckblandad förtjusning som reporter Emelie Eriksson, Ivar Sorri och Edvin Johansson tog en provtur med Rocket.

I dag öppnar Furuviksparken och lagom till säsongspremiären är parkens 30 miljoner kronors makeover klar. Fyra nya åkattraktioner står på plats och som enda tidning har Arbetarbladet fått förtur att prova dem.

Annons

Då regnet öste ner var förutsättningarna för att prova två av de fyra nya karusellerna, inte de bästa. Men som den karusellnörd jag är eller åtminstone var när jag var yngre, hindrade det mig inte från att ta plats på den något blöta sitsen tillhörande årets stora nyhet.

14 meter hög bana

Berg- och dalbanan Rocket är 14 meter hög och 600 meter lång och kan ta 1 000 besökare i timmen. Men riktigt så många var vi inte på premiärturen i går. Från årskurs 7 på Stigslundskolan var Edvin Johansson och Ivar Sorri med.

– Det är lite nervöst, sa Edvin Johansson innan avfärd.

Och visst var det nervöst. Pirret i benen och suget i magen fanns med mig under hela den dryga minuten som Rocket tog oss upp och ner i kurvorna. Något som också följde med under färden var mitt konstanta leende.

Rocket var lite läskig, pirrig och rolig på en och samma gång, precis som en berg- och dalbana ska vara. Vid sista inbromsningen var jag återigen ett barn som skrek ”igen, igen!”.

För hela familjen

Furuviksparkens vd Tom Widorson beskriver Rocket som en berg- och dalbana för hela familjen.

Den är lite snäll men framkallar ändå känslan av att det kittlar i magen.

Jag kan bara hålla med. Synd bara att det gick så fort.

En annan nyhet för i år är Kättingflygaren.

Likt den på Gröna Lund snurrar den besökarna som sitter i gungor runt, runt högt upp i luften. Konstant satt jag på helspänn eftersom jag trodde att mina ben skulle slå i lyktstolparna under, trots att det var över en meter dit. Väl på fastmark var jag snurrig, lätt illamående men fortfarande glad.

Mer läsning

Annons