Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Sundströms tv-blogg i Arbetarbladet

/
  • Från och med i dag video-bloggar artisten Stefan Sundström på arbetarbladet.se.
  • Stefan Sundström tar med telefonen och filmar sina betraktelser, som publiceras en gång i veckan på arbetarbladet.se

Han är välkänd musiker, författare och krönikör. Nu blir han även tv-bloggare på arbetarbladet.se, dalademokraten.se och ltz.se. I dag på morgonen är det premiär.
– När jag fick frågan tänkte jag att det var en dum idé. Jag är inte en tv-mässig artist. Sedan tänkte jag; Just därför, säger Stefan Sundström.

Annons

55-årige Stefan Sundström slog igenom i bandet Apache i slutet av 80-talet, men det är som soloartist han är mest känd. Han är en av landets mest uppskattade rockmusiker, trubadurer och sångare. Han har också gett ut flera böcker. Just nu säger han att han är lite trött på musik.

– Jag har tackat nej till alla spelningar i vinter. Mina projekt just nu är att jag syltar och saftar och gör en ketchup som min fru säger är god.

Dessutom ägnar han mycket tid till barnbarnen.

– Jag har varit morfar på heltid över helgen. Jag vaknade tidigt och lirade bandy med sopborste hela morgonen, men det är bara nyttigt för mig.

I dag har Stefan Sundström en ny premiär i karriären. Från och med i dag – och onsdagar framöver – är han tv-bloggare exklusivt för Mittmedias tidningar Arbetarbladet, Dala-Demokraten och Länstidningen i Östersund. Vad kan tittarna förvänta sig?

– Oj, amatörvideos där jag försöker dokumentera vad jag ser så gott det går. Det kan vara grönkålen som jag snart ska skörda, en och annan visa och en reseberättelse från Nordnorge. Jag ska dit i jul och tar med mig min lilla Iphone.

Tittarna kan garanterat också vänta sig att Stefan Sundström kommenterar de frågor han brinner för mest.

– Ja, miljön känns ju lite underrepresenterad i dessa dagar av mandom, mod och morske män som skriker om hur Sverige hotas av asiatiska horder och verkar superpeppade att få ett krig med Ryssland på halsen. Och gå med i Nato. Allt medan jorden sakta håller på att flippa ur allt kol vi släpper upp i atmosfären och dom rika ägnar sig åt grotesk överkonsumtion.

Stefan Sundström är alltid selektiv när det gäller vilka sammanhang han framträder i. Att medverka i Arbetarbladet, Dala-Demokraten, där han tidigare är krönikör, och Länstidningen tycker han däremot känns rätt.

– Jag har sagt ja till att medverka i dessa tidningar för att de springer ur arbetarrörelsen. Jag fattar inte hur LO kunde sälja av sitt tidningsbestånd. Idiotiskt. Nu är det till 90 procent stålarna som pratar i media, säger Sundström.

Mer läsning