Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärbad i Boulognerskogen

/

Under lördagen invigdes det nya Boulognerbadet i stadsparken. Bland de första att känna på vattnet var kommunalråd Jörgen Edsvik (S).
– Det är varmt! ropade han och uppmanade andra besökare att hoppa i.

Annons

Trots oroväckande väderleksrapporter sken solen under lördagens invigning och en hel del folk hade sökt sig ned till stadsparken för att inviga den efterlängtade badplatsen. Volleybollturneringen som inletts på Stortorget fick också sin avslutning här. Bland de badande fanns flera från Gävle Kommun på plats, bland annat Jonas Ryberg, ledamot i Samhällsbyggnadsnämnden, som suttit med och utformat badplatsen.

– Jag har bott i Gävle i tio år och har fortfarande svårt att hitta till en central badplats. Det här är perfekt, säger han.

– Alderholmen finns ju men där är problemet att vattnet är otjänligt. De som jobbat med att stänga brunnar så att vattnet här ska bli badvänligt har gjort ett hästjobb.

Ledamoten berättade också om att det förs diskussioner om att en till, barnvänligare, strand ska byggas intill den andra.

– Då skulle man i så fall göra en sluttande sandstrand så att de yngre barnen kan bada där. Det är lite svaga strömmar där badplatsen ligger nu.

Några andra som passade på att njuta av premiären var familjen Tolvtin. – Man har saknat ett bad som ligger såhär centralt berättar Patrik Tolvtin.

– Det är väldigt fint här. Väldigt grönt, säger Hans Tolvtin som är på besök i Gävle från Särna.

Sen var det dags för kommunalråd Jörgen Edsvik att känna på temperaturen i vattnet. Många var nyfikna och bryggan var full av människor med kameratelefonerna i högsta hugg. Kommunalrådet fuskade lite genom att ha våtdräkt på överkroppen men beslutsamheten när han skulle hoppa i kan man inte klaga på

– Det är inte så kallt, hoppa i, manade han åskådarna på torra land.

Mer läsning

Annons