Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Projekt ger nytänkande företag mer stöd

Nytänkande företag som har chans att växa ska få mera stöd på vägen. Det är syftet med ett projekt som finansieras med bland annat kommunala pengar från Gävle, Söderhamn och Hudiksvall.
– Om det växer fram tre-fyra kraftfulla företag per år då har vi gjort det bra, säger Stefan Klahr, kommunanställd näringslivsutvecklare i Gävle.

Annons

Stefan Klahr är en av flera som är engagerade i projektet. Det handlar om att skapa en ”regional inkubator” för nya, innovativa företag.

Kan få rådgivning

 

En ideell förening har bildats och det ska inom kort utmynna i ett bolag med styrelse och vd. Meningen är att styrelsen och vd:n ska bedöma hur pass innovativa de företag som söker stöd är.

De som passerar nålsögat kan få hjälp med rådgivning och coachning av kunniga personer och även lokaler med till en början rabatterad hyra. Stödet kan vara i upp till tre år.

Projektet kan ses som ett komplement till de stöd som redan finns för nyföretagare, som gästrikekommunernas Etablera-rådgivare och stiftelsen Jobs and Societys nyföretagarcentrum.

– Vi tar hans om nästa fas, säger Stefan Klahr.

Nyligen vd för Teknikparken

 

Förutom kommunerna Gävle, Söderhamn och Hudiksvall stöds projektet av bland andra Sparbanksstiftelsen Nya, Regionförbundet Gävleborg och Norrlandsfonden.

Stefan Klahr räknar med att projektet kan starta under hösten. Själv blev han nyligen vd i Teknikparken i Gävle, vilket blir en bisyssla för honom. Han söker nu en person som ska ägna sig åt marknadsföring och olika aktiviteter för att samla företagen i Teknikparken.

Mer läsning

Annons