Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester mot Sverigedemokraternas förslag

Hur mycket kostar en invandrare?
Vad ska elever ha på sig för kläder i skolan?
Sd:s förslag om mångkulturellt bokslut och klädkoder orsakade en protestvåg från de andra partierna under gårdagens fullmäktigesammanträde.

Annons

– Jag är glad att du i kväll visar ditt rätta ansikte Roger Hedlund. Du vill skicka ut de flyktingar som har kommit hit helt lagligt. Ni som parti behöver avslöjas, sade Lennart Sjögren, kd.

Detta apropå sd:s förlag om ett mångkulturellt bokslut för att mäta hur mycket invandrare i Gävle kostar samhället. De andra partierna var som vanligt eniga i sina protester mot sd:s förslag, men debatten blev stundtals hätsk. Björn Öberg, v, gick till personangrepp mot Roger Hedlund, sd, och undrade hur mycket hans turer i rätten egentligen har kostat det svenska samhället.

– Det visar bara ledamöternas rädsla kring den här frågan. Det enda vi vill veta är hur mycket invandringen i Gävle kostar skattebetalarna, sade Roger Hedlund.

Hans parti lade även fram ett förslag om att kommunen ska reglera vad eleverna har på sig i skolan. Något som Jens Leidermark, s, ordförande i barn- och ungdomsnämnden besvarade.

– Engelska skolans klädkoder har gjort att många elever känner sig kränkta och de har protesterat högljutt. Det kommer alltid vara någon som känner sig kränkt och jag tycker de enskilda skolorna ska bestämma om sådana regler ska införas, sade han.

Båda sd:s förslag röstades ned.

Mer läsning

Annons