Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prova något du aldrig testat förut på sportlovet

/
  • Anderas Wretmo, 18 år och Kristoffer Delin, 18 år ska åka till Göteborg och träffa lite goa människor nästa vecka. Joseph Ageflod, 18 år ska åka till Norrbotten och jaga fåglar.

Nu är det sportlov som gäller och det finns många aktiviteter att välja mellan.
– Jag ska åka och skjuta fåglar i Norrbotten, säger Joseph Ageflod, 18 år.

Annons

Det finns flera anledningar till att fira sportlovet på hemmaplan. Gävle kommun satsar tillsammans med föreningar, museer och ideellt aktiva på en rolig vecka.

Sporlovskollo på fritidsgården Brynjan i Bomhus är en nyhet på listan. Varje dag är det något på gång: uteaktiviteter, badresa till Örebro, korvgrillning, film och pyssel.

– Vi ville sticka ut hakan, testa något nytt. Det finns fortfarande flera platser kvar, säger fritidsledare Ulrika Jidåker.

Att bygga sin egen trumma är något som man kan göra på Kulturskolan. Under två dagar får ungdomar bygga och dekorera sin egen trumma.

En annan nyhet är koreografi-workshop där Maud Karlsson som är dansare, koreograf och pedagog lär ut olika metoder för att få fram rörelsematerial. Arrangemanget, som är på Ackes Dansskola, vänder sig till ungdomar i åldrarna 13–21.

– Mitt tips till ungdomarna är att prova på något som de aldrig testat förut, säger sportlovsansvariga Eva Sahlsten.

För de som vill röra på sig finns det en lång rad aktiviteter att välja mellan. Varför inte pröva på Lets Dance med Gefle Danssportklubb? Eller curling på Testebovallen?

På onsdag är det mycket som händer i Hemlingby. Förutom fina skidspår och slalombacken kan man pimpa sin hjälm, baka hällbröd och åka släde.

– Då hoppas vi på riktigt fint väder, säger Eva Sahlsten.

För den som vill gympa eller gymma erbjuder Friskis och Svettis många gratispass och lektioner under veckan. På Gävle kommuns hemsida finns det 36 tips på vad som händer vecka nio.

I Sandviken har ungdomsgården Zenit öppet. Där är det dansskola, låtskrivarhörna, fotbollsturnering och semleätning.

I Hofors finns det aktiviteter hela veckan. Allt från bio i Folkets Hus till BMX och Skate i Sportringen X-park. Det är även full fart i ishallen och skidspåren.

I Älvkarleby och Skutskär myser sportlovsfirare med korvgrillning och film. För den mer äventyrslystna finns skoteråkning och bandy – samt ishockeyplanen är öppen.

Ockelbo satsar på hundspann och ski-kart vid Rönnåsstugan under tisdagen. På Östby skola är det pyssel och glid med tefat som gäller under onsdagen. Ungdomsgården UG har öppet på kvällarna.

Mer läsning

Annons