Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningstjänstens båt upphittad

/
  • BÅT BORTA. Så här ser den ut, båten som räddningstjänsten i Gävle efterlyser.

Den livräddningsbåt som försvann från sin plats utanför Heartbreak i Gavleån förra helgen är nu återfunnen. Det var Sjöräddningssällskapet som hittade den i en vassdunge vid Granudden.

Annons

Det finns sex röda livräddningsbåtar och ett stort antal livbojar längs Gavleån i centrala Gävle. Räddningstjänsten kontrollerar dem regelbundet och får ganska ofta ersätta försvunna livbojar. Förra helgen försvann en av båtarna.
Nu är den alltså av Sjöräddningssällskapet i Gävle.
– Vi har haft ögonen öppna och gjort lite sökningar, men nu hittade vi den närmare än vad vi trodde, säger Kenneth Arvidsson.
Det var två maskinbefäl som höll på att testköra båten efter ett reparationsarbete när de fick syn på den efterlysta livräddningsbåten. Den låg i en vassdunge några hundra meter från Sjöräddningens station i Fliskär ut mot Granudden.
– Den låg fint parkerad vid vassen så de som hittade den tror inte att den flutit dit själv, utan att någon har tagit den och rott dit, säger Arvidsson.
Räddningstjänsten berättade i veckan för Arbetarbladet att det tidigare har hänt att någon lekt med båtarna, och kanske flyttat den.

Mer läsning

Annons