Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radiocentrum Gävle får miljonbidrag

Det blir rejält tillskott i kassan för Radiocentrum Gävle.
4,4 miljoner kronor har EU:s regionalfond beslutat att stödja forsknings- och samverkanscentrum inom radioteknik vid Högskolan i Gävle under åren 2009 och 2010.

Annons

Projektet inom Radiocentrum Gävle syftar till att stödja tillväxt i den regionala industrin inom radio, mobiltelefoni, fiberoptisk kommunikation samt radar. Med medlen från EU:s regionalfond kan Radiocentrum Gävle vidareutveckla laboratoriemiljön för radioforskning samt utveckla en mer företagsrelaterad och behovsorienterad forskning.

– Vid sidan av den faktiska forskningen ska vi utveckla en bred och djup relation med industri och företag inom radioområdet och särskilt med lokala och regionala företag, säger Claes Beckman, föreståndare vid Radiocentrum Gävle.

Målet är att bygga upp en verksamhet med en sådan volym och kvalitet att Radiocentrum Gävle kan etableras som Nationellt Excellens Centrum inom telekommunikation.

– Pengarna bidrar även till att vi stödjer och hjälper våra företag i regionen som till exempel Ericsson och Syntronic. Vi producerar kunskap, säger Claes Beckman.

Mer läsning

Annons