Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarliga upptäckt under inbrott

Två män ur den rånarliga som har åtalats för grova rån mot äldre i bland annat Trödje och Norrskedika, har även åtalats för en grov stöld i Hedesunda i augusti förra året.
Mannen som höll vakt pratade i mobilen med en av inbrottstjuvarna, som kunde identifieras via telefonlistor.

Annons

Husägaren kom hem vid tvåtiden på natten och såg att en stege låg på marken. När han öppnade dörren till huset sprang hans vettskrämda katt ut. Några inkräktare fick han däremot inte syn på.

En rejäl smäll hördes sedan från källaren, där inbrottstjuvarna försökte bryta upp vapenskåpet. Då lämnade mannen sitt hus och ringde till sina grannar. Inbrottstjuvarna flydde ut på baksidan och lyckades få med sig två klockor värda sammanlagt 9 000 kronor.

Dessutom verkade de ha gett något till mannens hund, som låg helt utslagen och dreglade.

Såg parkerad bil

Mannen hade strax innan sett en bil stå parkerad en bit därifrån, där en orolig förare pratade i mobilen. Grannarna hade senare försökt stoppa den 50-årige föraren från att åka därifrån, men lyckades inte.

– Telefonlistor visar att han ringde till en av de andra misstänkta, som var inne i huset, säger åklagare Tyko Gullmo.

Det är en 44-årig man från Gävle, som nu har åtalats tillsammans med 50-åringen för grov stöld vid Värmlands tingsrätt. Båda männen nekar till brott. Ytterligare en man ska ha varit inne i huset men vem det var har inte polisen lyckats reda ut.

En klocka hittades

En av de klockor som stals hittades senare i en beslagtagen väska.

50-åringen misstänks även för att ha förstört en altandörr när de försökte bryta sig in i ett hus i Säljemar i mars i år, tillsammans med en 63-årig man ur rånarligan. De har erkänt brottet.

Mer läsning

Annons