Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapatac-hall klar nästa år

/

Allaktivitetshallen Rapatac i Sätra byggs i vår. Bygglovet godkändes i går och Gavlegårdarna går in som huvudsponsor med 15 miljoner kronor.

Annons

– Jag har kämpat för det här i åtta år så det känns jättebra, säger initiativtagaren Moussa N’diaye.

Stiftelsen Rapatac, med eldsjälen Moussa N’diaye i spetsen, har slutit ett avtal med Gavlegårdarna som innebär att bostadsbolaget går in med 15 miljoner kronor över sju år i allaktivitetshuset Rapatac vid Sätra centrum.

I går godkände även politikerna i kommunens bygg- och miljönämnd bygglovet, så nu är det fritt fram att börja bygga det 5 800 kvadratmeter stora huset som ska ligga ut med Norrbågen. Det ska bland annat innehålla flera basketplaner och lokaler för judo, gym, dans restaurang och fritidsgård.

– Det blir ett ungdomshus som alla ska känna sig hemma i. Det kommer att höja hela Gävle, säger Moussa N’diaye.

Byggstart blir någon gång i vår, men än så länge återstår en del detaljer innan alla avtal med sponsorer är klara. Enligt Moussa N’diaye kommer stiftelsen att kalla till en avspark där hela projektet presenteras för alla Gävlebor och andra som är intresserade. Bygget av hallen beräknas ta lite mer än ett år.

För Gavlegårdarnas del ska pengarna till Rapatac ingå i projektet för stadsdelsförnyelse av Östra Sätra som snart ska komma i gång.

Mer läsning

Annons