Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätten besökte mordplatsen

Chefsåklagare Ulf Back tog på onsdagen med sig hela rätten till Albin Aspgrens lägenhet på Nordost. Anledningen var att visa åklagarens version av det brutala dådet.
– Bra att få en uppfattning om hur kroppen flyttats, säger Ulf Back.

Annons

Det blir trångt i den lilla lägenheten när Ulf Back visar olika nyckelplatser i rummet: Bäddsoffan där kvinnan ströps, köket där Aspgren förstörde kvinnans mobiltelefon, samt duschen där hennes kropp styckades med en rasp och en filékniv.

Kanske är Era-låten "Om du skriker" det sista den 24-åriga småbarnsmamman hör innan hon stryps till döds av Albin Aspgren.

– Min arm drar åt, jag blir helt överrumplad. Jag vet inte vad som händer. Hon blir förvånad och rör sig lite innan hon sprattlar till, säger Albin Aspgren.

Han närvarar inte vid onsdagens besök i lägenheten, däremot har han deltagit i en filmad rekonstruktion av händelsen i lägenheten som visas för rätten tidigare på onsdagen.

– Jag minns att jag hör musiken, en lugn låt av Era, säger han.

Sedan sätter han sig förvånad upp i sängen:

– Det kan inte vara hon som ligger där. Ansiktet var svullet, missfärgat. Hon var borta, det var en annan person, säger Albin Aspgren.

Sedan såg han blodet rinna från småbarnsmammans näsa.

– Hon är död, det är jag som har dödat henne, säger han.

När den filmade rekonstruktionen visas i salen rör Albin Aspgren sig krampaktigt i en framåtlutande ställning. Hans händer skakar medan han lyssnar på filmen. Han tittar inte på det som visas.

Albin Aspgren säger sedan att han tar tag i hennes handleder och släpar in henne i duschen.

– När jag väl hade bestämt vad jag skulle göra, slet jag av henne trosorna. Det är svårt att beskriva hur hon låg i duschen för hon var inte hel längre. En arm och ett ben var borta, berättar han.

Mer läsning

Annons