Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rävar kalasade på Furuviks maror

/

Två maror i Furuviksparken togs av räven i förra veckan. Han grävde sig in under gärdsgården för att komma åt djuren.

Annons

Djuren finns i det nya området Amazonas i Furuviksparken och var nyutsläppta när räven slog till.

– Vi tror att räven dels grävt sig in en gång, dels hoppat över gärdsgården, säger Ing-Marie Persson och berättar att man nu försöker säkra området så att räven inte ska lyckas komma in igen.

– Det finns ett hus som marorna kan gå in i, men förra veckan höll de fortfarande på att göra sig hemmastadda utomhus.

Parken hade sex maror, nu återstår fyra. Djuret är dock inte utrotningshotat.

En mara är en patagonisk hare.Den har höga bakben och kan skutta upp till två meter. Den blir 50–75 centimeter lång och väger 8–9 kilo. Maran lever i Sydamerika och är växtätare. På området i Furuviksparken går den tillsammans med alpackor.

Mer läsning

Annons