Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reaktionerna på granskningen: "Chefredaktören bör buntas ihop med Putins desinformatörer"

Arbetarbladets granskning av hur Brynäs IF har använt skattepengarna man fått från Gävle kommun till barnsatsningen En bra start har väckt många reaktioner.

I ett blogginlägg av Dan Persson på Idrottens Affärers sajt liknar han Arbetarbladets chefredaktör med "Putins desinformatörer".

Annons

Brynäs är en klubb som engagerar.

Nyheten om att bara en liten del, 500 000 kronor av de 2,5 miljoner som Gävle gått in med i En bra start, gått till aktiviteter för barn och unga under det första verksamhetsåret fångades upp av både Radiosporten, Aftonbladet och Expressen.

Den förmodligen mest uppseendeväckande reaktionen står bloggaren Dan Persson på Idrottens Affärer för, något som Medievärlden uppmärksammat. Dan Persson jämför Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström med "Putins desinformatörer".

– Det här är det grövsta jag varit med om från en mer seriös sajt, som jag trott att Idrottens Affärer är, säger Daniel Nordström själv.

I sociala medier har diskussionen gått varm och Arbetarbladet har fått både samtal och mejl om granskningen. Här är några av reaktionerna:

Mejl till redaktionen

"Ni har satt alla rubrikerna så att oavsett vad som anses vara rätt eller fel, så har ni lyckats dra Gävles största varumärke ner i skiten för alltid! Det är så jävla lågt så man mår dåligt! Hoppas ni blir lika bespottade som Brynäs kommer att bli, även om de gjort allt rätt!"

/ Andreas

Mejl till redaktionen

"Det är bedrövligt att ett företag som Brynäs där så många miljoner snurrar igenom verksamheten kan ha en så tongivande roll att man får specialbehandling."

/ Erika

Från Facebook

"Får se nu om det finns nån heder och stake i våra lokala politiker att göra om, göra rätt??"

/ Poul-Erik Jensen

Från Facebook

"Brynäs är väl det enda folk förknippar Gävle med å detta är så stort projekt så att börja gnälla efter 1 år är bara sjukt. Jävla gnällkärringar."

/ Tony Sundin

Från Facebook

"Nog finns det mer än Brynäs som gjort Gävle känt! Bara bra att det granskas! Är allt OK är det väl inget att vara orolig över!"

/ Sari Carlsson

Från Facebook

"I det här fallet sätter jag Brynäs långt från skottgluggen. Den part i det här som skadar sin trovärdighet är kommunen som aldrig skulle vart med enligt min mening mer än att ta emot spelarna till sina skolor. "

/ Johan Reberg

Mejl till redaktionen

"Hur hade de sett ut om de hade ett vapenföretag på dräkten i stället? Socialt ansvarstagande i denna form måste uppmuntras."

/ A

Från Facebook

"Att slå så hårt mot ett projekt som tar tid att få igång under första året av fem. Kom igen nu Arbetarbladet! Självklart ska ni granska och vara kritiska, men det här känns mer som en vendetta än objektiv journalistik..."

/ Victor Claeson

Från Twitter

"Låter som pengarna till Modos hockeymuseum det där."

/ Johan Sahlen

Artikelkommentar

"Hur kan man vara så naiv att tro Brynäs skulle följa avtalet nu. Dom är väl fortfarande skyldig oss en ishall. Den outsinliga källan skattebetalarna börjar tröttna."

/ Det var bättre förr

Från Wikegårds videblogg

"Go Brynäs go"

Hockeyprofilen Niklas Wikegård kommenterar på sin vlogg

LÄS MER:

Brynässpelare populära i Sätra

Barnens pengar går till Brynäs reklamfria tröjor

"Chefredaktören bör buntas ihop med Putins desinformatörer"

Alliansen vill riva upp avtalet med Brynäs

Mer läsning

Annons