Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regina Lund spelar fars i Gästrikland

/
  • Regina och gänget. Regina Lund, Lasse Brandeby och Johannes Brost spelar några av rollerna i farsen ”Liket som visste för mycket” på turné i vår.

– Pjäsen påminner väldigt mycket om ”Fawlty Towers”, säger Regina Lund med ett brett leende.

Hon spelar en av rollerna i Ray Cooneys ”Liket som visste för mycket”, en fars med bland annat Lasse Brandeby och Johannes Brost.

9 april kommer de till Sandviken och 10 april till Gävle.

Annons

Föreställningen som ska spelas i 36 städer från Ystad i söder till Kiruna i norr under våren, med premiär i Sundsvall 26 februari.

Hösten 2010 fortsätter produktionen med ytterligare 22 föreställningar i Sunne.

– Folk vill ha kul – och vi har fått ihop ett fantastiskt gäng, säger producenten Anna Norberg. Vi ville ha både yngre och äldre för att nå en så bred publik som möjligt.

Finansminister

Regissören Robert Dröse har översatt och bearbetat originalpjäsen.

Handlingen utspelar sig på ett hotellrum där Sveriges finansminister försöker sköta ett diskret vänsterprassel när man plötsligt hittar ett lik.

Regina Lund, som återvänt till Stockholm efter flera år i Köpenhamn, har inte spelat fars sedan tonåren på Gävle musikteater.

– Jag längtade efter att skratta, säger hon som förklaring till att hon tog rollen. Jag längtar tillbaka till komedi och humor!

För tio år sedan

Lasse Brandeby har inte ens läst manuset.

– Men jag spelade samma fars på Lisebergsteatern för 10 år sen – så jag kan den!

Efter sina dubbla hjärnblödningar 2008 har Brandeby börjat ta det lugnare.

– Är det mindre än 50 mil kör jag hellre hem än övernattar, och jag dricker inte en droppe längre – varken öl eller vin. Det är jätteskönt. Jag känner mig tio år yngre!

Mer läsning

Annons