Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionen rekryterar – ambulanschefer har sagt upp sig

/

Några ambulanschefer i Region Gävleborg har valt att sluta eller byta jobb. Rekryteringen av nya chefer pågår just nu. För ungefär två veckor sedan stod det klart att jourförslaget skulle bli verklighet. Men det ska inte ha något att göra med att cheferna nu slutar.

Annons

Tre chefer inom ambulanssjukvården har bestämt sig för att byta jobb. Enligt Jörgen Tranevik, verksamhetschef på ambulanssjukvården, har det inget att göra med den uppmärksammade jourfrågan.

– Med tanke på den diskussion som uppstått kring jourfrågan är det naturligt att man undrar. Det handlar om tre vårdenhetschefer som samtliga är småbarnsföräldrar, så motivet till byte av jobb handlar om mindre avstånd till jobbet och mer tid över för familjen, berättar Jörgen Tranevik i ett meddelande.

Därför letar regionen nya chefer. Det pågår rekryteringar till enheterna Hudiksvall - Nordanstig och Sandviken - Hofors. Rekryteringen till Ljusdal - Delsbo är redan klar. När det gäller de andra två enheterna kommer rekryteringsgrupper bildas, där medarbetarna ska ha möjlighet att vara delaktiga.

Arbetarbladet har i en rad artiklar berättat om hur jourförslaget inom ambulansen orsakat upprörda känslor och uppsägningar.

Det står klart att förslaget kommer genomföras. Antingen från 15 april eller nästa schemaperiod.

På internet pågår sedan en vecka en namninsamling med rubriken "Rädda ambulansvården". Det är Thomas Skistad som tagit initiativet till insamlingen som i skrivande stund är uppe i över 3 000 namn.

Enligt en artikel i Gefle Dagblad planerar Thomas Skistad att överlämna namninsamlingen till Region Gävleborgs ledning.

Mer läsning

Annons