Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldt nobbar tatuering

/
  • Fredrik Reinfeldt tycker att motivet är vackert, men tackar nej till att tatuera in det på bröstet. Båten i mitten symboliserar hans fru Filippa, hästskon ska ge lycka och de röda rosorna visar hans stora kärlek sin hustru.

Statsministern vill inte tatuera sig på bröstet.
Fredrik Reinfeldt tycker visserligen att Gävlebon Sebastian Nordes förslag på motiv är vackert – men konstaterar att tatueringar inte riktigt är hans grej.
Eller som han själv uttrycker i brevet till Sebastian ”Det ligger inte för mig, helt enkelt”.

Annons

Det var i januari i år som Sebastian Norde, som bland annat är utbildad på Konstskolan i Gävle, skickade ett brev till Fredrik Reinfeldt med förslag på en tatuering i old school-stil. Han tipsade om att den kunde göra statsministern mer populär bland de yngre väljarna, i synnerhet om han började visa lite mer hud.Tatueringen, som skulle visa hans kärlek till frun Filippa Reinfeldt, var nämligen tänkt att sitta på bröstet.
Men nu har statsminister Fredrik Reinfelt svarat. Han skriver i brevet att det är ett grannt motiv och att Sebastian uppenbarligen har talang. Men att han inte kommer att tatuera sig.
– Det är synd, jag är lite besviken, säger Sebastian Norde.
– Men jag tycker att brevet var fint formulerat. Torrt och gott.– Jag tror faktiskt det. Det ser i alla fall ut som att han har skrivit under det själv.
Sebastian låter sig inte heller nedslås.
Han har redan skickat ut förslag på tatueringar till flera andra kända personer; Anna Skipper, Malin Baryard, Bingo Rimér och prins Carl Philip.Anna Skippers tatuering är en hamburgare spetsad av en dolk och prinsen har fått en klassisk sjömanstatuering.
– Han är ju kapten så jag tyckte att det passade, säger Sebastian Norde.

Mer läsning

Annons